אחריות מלאה לשנתיים ע"י קלינטון סחר בכפוף לתקנון לפרטים נוספים

תנור בנוי 60 ס"מ תקה TEKA דגם: HS 735 EBON

טלוויזיית 3D EDGE LED 50" SMART TV מעבד וידאו מתקדם X-Reality PRO SONY ANDROID TV תלת ממד אקטיבי זיכרון פנימי 16GB 8.5 זמין לשימוש חנות האפליקציות של גוגל PLAY STORE לפרטים נוספים

טלוויזיה 50 סוני LED SONY דגם:KDL50W808

קוטר פתח ההזנה: 7.6 ס"מ. הספק מנוע: 240 וואט. מידות: 449X 208 X 228 מ"מ. לפרטים נוספים

מסחטת מיצים קובינגס פיה רחבה B6000 דגם: NS621CBS2

אחריות לשנה ע"י אלקטרה הרחבת אחריות לעוד שנתיים בתוספת 290 שח . לפרטים נוספים

מזגן אלקטרה 1.5 כוח סוס מדגם: GO 18

מפסק בטיחותי פנאומטי BUILT-IN. מנוע מהפכני DURA-DRIVE HEAVY DUTY. פעולת טחינה דו כיוונית תוצרת ארה"ב!!! לפרטים נוספים

  מחיר רגיל: 3,990 ₪ מחיר
2,100 ₪
טוחן אשפה IN SINK ERATOR דגם: ISE 66
logo

מתכונים מספר מסיבות

                                                                  

את השאריות מומלץ לאכול למחרת קר בכריך

נתח אנטריקוט במשקל ½3-2 ק"ג, נקי משומן

 

חומרים ל-6 גברים רעבים:

250 גרם חמאה, מומסת

שיניים מ-1 ראש שום, קלופות

5 כפות חרדל דיז’ון חלק

5 כפות חרדל דיז’ון גרגירים

4 כפות פסטו

1 צרור תימין, קצוץ

1 צרור רוזמרין, קצוץ

אופן הכנה

1. מעסים את הבשר בחמאה. נועצים סכין בבשר בכמה

נקודות ומחדירים בחריצים שיני שום.

2. מערבבים חרדל, פסטו, תימין ורוזמרין. מורחים את

התערובת על הבשר ומשהים כ-20 דקות מחוץ למקרר.

3. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.

מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 10

דקות נוספות לכל קילו בשר, עד דרגת עשייה מדיום.

פורסים ומגישים.

חציל מאודה בג’ינג’ר וסויה 

כמה פשוט ככה טעים. מומלץ להגיש עם אורז מלא וטחינה.

חומרים ל-10 מנות מזנון:

1 חבילה פקצ’וי, חתוך גס

1 חציל, מקולף

1 חבילה נבטי חמנייה

2 כפות רוטב סויה

2 ס"מ ג’ינג’ר מגורר

1/2 כפית שמן שומשום (לא חובה)

שומשום שחור (לא חובה) 

אופן הכנה

1. מאדים בסלסילת אידוי כ-15 דקות עד שמתרכך. חוצים

את החציל בחלקו העגול לשניים ופורסים למקלות.

2. עורמים פקצ’וי ונבטי חמנייה על צלחת הגשה ומסדרים

סביבם את מקלות החצילים בצורת חרוט.

3. מערבבים בקערית סויה וג’ינג’ר ויוצקים על החצילים.

4. מטפטפים מעל שמן שומשום ומפזרים שומשום שחור.

 

סלט סלק וגזר 

הרמוניה פריכה מלאה ויטמינים.

זרעי החרדל השחור, שאפשר להשיג בחנויות התבלינים,

זוכים לאחר הקלייה בטעם אגוזי נפלא וללא קלוריות. 

חומרים ל-10 מנות מזנון:

3 גזרים, מגוררים גס

3 סלקים, מגוררים גס

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

מלח, לפי הטעם

1 כף דבש

זרעי חרדל שחורים, קלויים במחבת ללא שמן 

אופן הכנה

1. מערבבים בקערה גזר וסלק.

2. מוסיפים שמן, מיץ לימון, דבש ומלח ומערבבים. מפזרים

מעל זרעי חרדל.

טיפים 

1. אם הסלק מתוק דיו אפשר לוותר על הדבש. 

2. אפשר להחליף את זרעי החרדל באגוזי לוז קלויים.

     

 

 

אצבעות שוקולד 

אפשר להשתמש בתבנית אינגליש-קייק חד-פעמית 

55 גרם שוקולד לבן, מומס

חומרים ל-20 מנות:

130 גרם נוגט

90 גרם דגני בוקר פשוטים, טחון במעבד מזון

300 מ"ל (כ-½1 כוסות) שמנת מתוקה

270 גרם שוקולד מריר 

אופן הכנה

1. מערבבים שוקולד לבן ונוגט. מוסיפים דגני בוקר

ומערבבים.

2. מרפדים בתערובת תחתית של תבנית אינגליש-קייק.

3. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על

השוקולד המריר ומערבבים עד המסה מלאה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית ומשהים במקפיא במשך לילה לפחות.

לפני ההגשה משחררים מהתבנית ופורסים לאצבעות בעובי 1 ס"מ

 

 

מתכונים מספר “סבתא רחל מבשלת”:

חתונה של סרדינים – Sardines cascades

 

חומרים:

24 סרדינים קטנים

קמח

2 ביצים

מלח ופילפל

שמן לטיגון

אופן הכנה

הדג מחולק לחצי.

לבקש ממוכר הדגים להוציא את הראש והאידרה המרכזית.

להמליח ולפלפל את הדגים. לטרוף את הביצים ולתבל אותם

במלח ופלפל. לטבול כל חצי דג בקמח ובביצה ולהצמיד כל

חצי זה לזה(זו החתונה). לטגן בשמן חם משני הצדדים עד

לקבלת צבע זהוב.

משהו קטן 

בכל תרבויות של אגן הים התיכון הדג הוא סמל הפוריות

בכל חתונה המנהגים והמאכלים עונים על מספר פונקציות:

חיזוק הזוגיות. למשל החלפת טבעות, אכילה של אותה

פרוסת עוגה, הצמדת שני סרדינים זה סמל לחיזוק הזוגיות.

הברחת השדים. נגד עין הרע. למשל רעש או ניפוץ זכוכית,

להראות שלא ממש שמחים כדי לא לעורר את קנאת השדים.

פוריות ,אכילת מאכלים שהם סמל לפריון כגון:דגים וזרעונים

לפרסם את החתונה “מתן פומביות להיותם זוג”

או הסתרת הכלה כדי שלא יקחו אותה.

(שומשום, אורז וכו’).



מרק עדשים אדומות

חומרים:

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

1 גזר מגורר

250 גר’ עדשים

4 כוסות מים

1 כף רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק

מלח ופלפל

אופן הכנה:

לשטוף היטב את העדשים.

מאדים בסיר את הבצל והגזר. מוסיפים את העדשים רסק

העגבניות, אבקת מרק והמים. מביאים לרתיחה, מקטינים את

האש ומבשלים כ-1/2 שעה עד שנעשה סמיך. מתבלים במלח

ופלפל. 

סטולאז’ – אורז עם חלב סמיך

חומרים:

1 כוס אורז

1 כוס מים

כ3 כוסות חלב

3/4 כוס סוכר

קינמון לקישוט

אופן הכנה

מבשלים את האורז במים וכשלא נשאר הרבה מים מוסיפים

מסירים מהאש ומשהים 10 דקות. מחלקים לצלוחיות

חלב וסוכר ומבשלים עד לסמיכות הרצויה.

ומפזרים מעל קינמון

משהו קטן 

בחג השבועות היו נוהגים לאכול מאכלי חלב כגון סוטלאז’,

בורקסים ודגים. השולחן היה מקושט בפרחים.

 

 

    

 

 

מתכונים מספר "מנות קטנות&פינוקים מתוקים

 

מרק עשיר של עדשים אדומות ודלעת עם צ’יפס תפוחי אדמהסגולים 

גיליתי את העדשים האדומות רק לפני שנים אחדות. היות שהן לא זקוקות להשריה ובזכות זמן

הבישול הקצר שלהן, אני פונה אליהן כשאני צריכה מרק של הרגע האחרון או כשאני ממהרת וצריכה

להגיש ארוחה לשולחן. הן נמעכות מהר, לכן אני אוהבת לרסק אותן אחרי הבישול. העדשים יוצרות

מרקים עשירים נהדרים, מלאים בחלבון. מנה גדולה של מנה זו יכולה לשמש בקלות כמנה עיקרית,

מלאה כמות שהיא בצ’יפס תפוחי אדמה סגולים ובצדפות קוקי סן ז’אק צרובות.

 

ל-6 מנות

 

1/4 כוס ועוד 2 כפות (90 מ"ל) שמן זית

2 גזרים בינוניים, מקלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 בצל שאלוט בינוני, קצוץ

2 שיני שום קצוצות דק

1 גבעול סלרי קצוץ

1 כפית עלי תימין טריים

1/2 פלפל שחור טחון טרי, ועוד כמות נוספת לתיבול הצדפות

1 כפית מלח ועוד כמות נוספת לתיבול הצדפות

1 כוס (200 גרם) עדשים אדומות שטופות

1 דלעת קבוצ’ה קטנה או דלורית (680 גרם), מקולפת, נרייה  מגרעינים, חתוכה לקוביות קטנות (כ-3

1 תפוח אדמה בינוני בהיר, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה קטנים סגולים או צהובים, פרוסים דק מאוד

כוסות של דלעת חתוכה)

6 כוסות (1.5 ליטר) ציר עוף

110 גרם צדפות קטנות מסוג קוקי סן ז’אק

פרחי פטרוזיליה טרייה (לא הכרחי)

שמן גרעיני דלעת (לא הכרחי)

 

1. חממו בסיר גדול 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית על אש בינונית. הוסיפו בצל שאלוט, שום, גזר,

סלרי, עלי תימין, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. בשלו את הירקות תוך כדי ערבוב מדי פעם

2. הוסיפו עדשים, דלעת, תפוח אדמה, ציר עוף ואת 1/2 כפית מלח הנותר. כסו את הסיר.הביאו

לרתיחה על גבי אש בינונית-גבוהה. הקטינו את האש לנמוכה ובשלו ברתיחה עדינה במשך 20 דקות,

במשך 5 או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם.

או עד שכל הירקות מתרככים. רסקו את המרק במעבד מזון. תקנו תיבול לפי הצורך ושמרו על המרק

3. חממו בסיר קטן את 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן הזית הנותרת על גבי אש בינונית. הוסיפו את

פרוסות תפוחי האדמה (חלקו את הכמות כדי לא לצופף) וטגנו בכמה פעמים עד להזהבה. הניחו על

4. שפכו את רוב השמן מהסיר. תבלו את הצדפות במלח ובפלפל שחור וטגנו אותן על גבי אש

5. הגישו את המרק חם, כשעליו מונחים צ’יפס, צדפות, כמה טיפות שמן גרעיני דלעת, פרחי

פטרוזיליה ופלפל שחור. ניתן לשמור את המרק במקרר במשך 3 ימים, או במקפיא עד חודש.

חם.

מגבת נייר לספיגת עודפי שמן ושמרו בצד.

בינונית במשך 30 שניות עד 1 דקה לכל צד, תלוי בגודלן.


עוגיות מדלן עם לימון, רוויון ושמן זית

36 עוגיות מדלן

80 גרם חמאה ללא מלח

1 כוס (200 גרם) סוכר קנים טבעי

קליפה מגוררת דק מ-3 לימונים

3 ביצים

3/4 כוס (105 גרם) קמח אורז מלא בטחינה דקה

1/4 כוס (30 גרם) קמח טפיוקה

1/3 כוס (45 גרם) קמח דוחן

1 כף זרעי פשתן טחונים

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס (60 מ"ל) רוויון

1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית

1/2 כפית מלח

 

1.  המסו את החמאה בסיר קטן. הניחו לה להתקרר לחלוטין.

2.   הניחו בקערת מיקסר סוכר וקליםת לימון. שפשפו את קליפת הלימון עם הסוכר באצבעותיכם,

כדי לשחרר את השמנים שבקליפה. הוסיפו ביצים והקציפו במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד

3. בקערה נפרדת ערבבו במטרפה את סוגי הקמח השונים, זרעי פשתן טחונים, אבקת אפייה

ומלח. הוסיפו את התערבת לביצים המוקצפות תוך כדי הפעלת המיקסר במהירות נמוכה.

4. הוסיפו רוויון, שמן זית וחמאה מומסת תוך הפעלת המיקסר במהירות נמוכה. הגבירו את

מהירות המיקסר למהירה והקציפו במשך 30 שניות נוספות, עד שכל המרכיבים נבלעים בתערובת.

5. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעתיים. אם תרצו, תוכלו לשמור את

6. חממו את התנור ל-220 מעלות. אם יש לכם שקית זילוף, הכניסו צנתר חלק ברוחב 1 ס"מ

ואחר כך מלאו את השקית בבלילה. זלפו את הבלילה לתבנית משומנת היטב. אם אין לכם שקית

שהתערובת  בהירה וסמיכה.

הבלילה במקרר עד יומיים, ולאפות כמויות קטנות של עוגיות מדלן כשתרצו.

זילוף, מלאו את התבנית בעזרת כף.

7. אפו את עוגיות המדלן במשך 8 דקות. אל תפתחו את דלת התנור בזמן האפייה. הנמיכו את

חום התנור ל-180 מעלות והמשיכו לאפות במשך 5 דקות נוספות, או עד שהעוגיות זהובות. הניחו

להן להצטנן בתוך התבנית במשך 5 דקות. אחר כך העבירו את עוגיות המדלן לצלחת.

טיפ: אם אין לכם זרעי פשתן טחונים, פשוט הוסיפו 1 כף קמח אורז מלא בטחינה דקה.

 

 

תבניות מדלן: יש הרבה תבניות מתאימות – עם ציפוי מונע הידבקות, תבניות אלומיניום ותבניות

סיליקון. יש לי מכל אלה ועוד, משום שאני אוהבת להתנסות עם תבניות שונות. באופן כללי, תבניות

מתכת מפיקות פני עוגה כהים יותר, והדבר תקף גם לגבי עוגיות מדלן. הכול עניין של העדפה אישית.

אני אוהבת את המרקם העדין ואת הצבע הבהיר שמתקבל באפייה בתבניות סיליקון. אבל אולי

תעדיפו את הצבע הכהה שמתקבל בתבנית אלומיניום.

 

 

עוגיות חמאה עם  וניל ופיסטוקים

בעוגיות החמאה האלה משתלבים שני המרכיבים האהובים עליי – פיסטוקים ווניל – שיוצרים פינוק

מושלם. הן מצופות באבקת סוכר בעודן חמימות, דבר היוצר ציפוי הדומה מעט לקרם. בעונת החגים

אני אופה אותן, תבנית אחר תבנית. הן נהדרות כמתנה.

 

לכ-50 עוגיות

1 כוס (140 גרם) קמח אורז מלא בטחינה דקה

1/2 כוס (80 גרם) קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס ועוד 2 כפות (70 גרם) קמח שיבולת שועל נטול גלוטן

1/4 כוס (30 גרם) קמח טפיוקה

1 כפית מלח

1/2 כוס (80 גרם) פיסטוקים טבעיים ללא מלח

225 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר מנופה וכמות נוספת לציפוי

זרעים מ-1 מקל וניל

 

1. בקערה בינונית ערבבו במטרפה קמח אורז מלא בטחינה דקה, את סוגי הקמח השונים ומלח.

הוציאו כף מתערובת הקמח והכניסו לתוך מעבד מזון עם הפיסטוקים. עבדו בפולסים עד

2. הניחו חמאה, אבקת סוכר וזרעי וניל  בקערת מיקסר, וערבלו  בוו גיטרה במהירות נמוכה

למשך כמה שניות כדי שאבקת הסוכר לא תתפזר. הגבירו את המהירות לבינונית-גבוהה וערבלו

במשך כ-2 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה. גרדו את דופנות הקערה ואת הוו במרית.

3. הוסיפו לקערת המיקסר את תערובת הקמח והפיסטוקים הטחונים. ערבלו עד שמתגבש בצק

דביק. העבירו את הבצק למשטח עבודה וצרו ממנו גליל באורך של כ-33 ס"מ ובקוטר של 5 ס"מ.

עטפו את הגליל בנייר אפייה וגלגלו כדי לעגל אותו ככל האפשר. העבירו את הבצק למקרר למשך

4. חממו את התנור ל-180 מעלות. הוציאו את הבצק מהמקרר והסירו את העטיפה. חתכו אותו

לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. הניחו את העוגיות במרווחים של 5 ס"מ  בתבנית מרופדת בנייר

5. אפו במשך 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות קלות בתחתית. אך אל תאפו יתר על המידה, הן

יהיו קשות מדי. הניחו לעוגיות להצטנן בתבנית במשך כ-10 דקות. פזרו עליהן אבקת סוכר. ניתן

שהפיסטוקים טחונים לאבקה דקה.

שעה לפחות.

באפייה.

לשמור אותן בטמפרטורת החדר, עטופות היטב, עד 3 ימים.

 

עוגיות חמאה עם חמוציות וגרגירי פלפל ורוד

יש לי חיבה לגרגירי פלפל ורוד בקינוחים. אני מוסיפה אותם לסלט תות שדה בקיץ או מפזרת אותם

על גלידת וניל. לגרסה הזו של עוגיות חמאה פריכות, הוסיפו לבצק העוגיות במקום פיסטוקים 1/2

כוס (70 גרם) חמוציות מיובשות קצוצות ו-2 כפיות גרגירי פלפל ורוד טחונים.